Specials
Specials
  • Tirzepatide (Ozempic)
   • -€ 10,00
   Tirzepatide (Ozempic)
   Een effectief middel om lichaamsvet te verminderen De opvolger van de moeilijk bereikbare Ozempic Het vermindert de eetlust Het vertraagt ​​het...
   € 140,00 Normale prijs -€ 10,00 € 150,00 Prijs
   T7 Zion Labs 60 capsules
   • -€ 10,00
   T7 Zion Labs 60 capsules
   T7 Zion Labs kopen online Vetverbrander, pre-workout booster en ECA-stack in één Biedt maximale vermindering van lichaamsvet Verhoogt het...
   € 40,00 Normale prijs -€ 10,00 € 50,00 Prijs
All Special products
De beste testosteron cyclus en testosteron dosering

De beste testosteron cyclus en testosteron dosering

Wat zijn de beste Testosteron cyclus?

Anekdotisch melden gebruikers voor een slanker uiterlijk betere resultaten van testosteronpropionaat. Voor buiten het seizoen is Testosteron Cypionate of Enanthate optimaal. Sustanon heeft het extra voordeel dat het testosteron met zowel lange als korte ketens bevat.

Voordelen:

 • Heeft een 100:100 androgene tot anabole verhouding
 • In vergelijking met andere steroïden, heeft het minder bijwerkingen
 • Wordt in een normaal tempo omgezet in oestrogeen, wat enigszins gunstig is voor spiergroei

Nadelen:

 • Bijwerkingen zijn dosisafhankelijk
 • Sluit de endogene testosteronproductie af

Wat is Testosteron?

Testosteron is het mannelijke geslachtshormoon dat wordt geproduceerd door de Leydig-cellen in de geslachtsklieren. Leydig-cellen worden gecontroleerd door het luteïniserend hormoon (LH), en een ander hormoon genaamd follikelstimulerend hormoon (FSH) regelt de productie van sperma. Zowel FH als FSH worden geproduceerd door de hypofyse.

Testosteron wordt vervolgens omgezet in twee verbindingen:

 • Diwaterstoftestosteron (DHT) - Door het proces van 5-alpha-reductase wordt ongeveer 5-10% van het natuurlijke testosteron omgezet in DHT. DHT heeft bepaalde effecten op het lichaam, zoals haargroei in het gezicht, haaruitval op het hoofd en prostaatvergroting. Dit is de reden waarom sommige preventieve middelen tegen haaruitval DHT-blokkers zijn.
 • Estradiol - Door middel van aromatase wordt testosteron wel omgezet in estradiol, het belangrijkste vrouwelijke hormoon. Het hebben van wat oestrogeen in het mannelijk lichaam is optimaal. Zelfs een licht verhoogd oestrogeengehalte kan gunstig zijn voor spiergroei, maar te veel of te weinig is niet aan te raden.

Wie zou een Testosteron cyclus moeten uitvoeren?

Testosteron is een van de eerste en meest basale verbindingen die mensen uiteindelijk gebruiken tijdens hun anabole reis. De bijwerkingen zijn over het algemeen gemakkelijk te beheersen bij lage doseringen, en zelfs bij hogere doseringen kijk je eigenlijk alleen naar het beheersen van oestrogeen, DHT en bloedmarkers. Het is duidelijk dat het gebruik van exogeen testosteron enige uitschakeling van de testikels zal veroorzaken, en voor intensere cycli is een PCT vereist.

Als je op zoek bent naar wat extra gespierdheid, beter herstel of wat spierbehoud in een fase van vetverlies, dan kan een testosteroncyclus erg nuttig zijn. Het is echter geen magische pil die je Jay Cutler van de ene op de andere dag zal maken, goede trainings- en dieetprincipes moeten nog steedtestosteroncycluss worden gevolgd.

Hoe ontwerp je een?

Maak eerst uw keuze welke van de testosteron u wilt gebruiken, propionaat, enanthaat, cypionaat of sustanon (voor deze toepassing ga ik Decanoate niet behandelen).

Ten tweede moet je de keuze maken of testosteron de enige anabool in je cyclus zal zijn of niet; het toevoegen van zoiets als Equipoise zou betere resultaten kunnen opleveren dan alleen testosteron gebruiken, natuurlijk brengt dat andere bijwerkingen met zich mee.

Ten slotte is het belangrijk om oestrogeen te beheersen tijdens de cyclus. Het gebruik van zoiets als Aromasin of Arimidex kan oestrogeen op afstand houden. Dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat je een sterke PCT volgt.

Testosteron propionaat cyclus

Testosteronpropionaat is de testosteronester met de kortste koolstofketen. Dit betekent dat Prop veel sneller zal afbreken in vergelijking met langere ester-testosteron (Cypionate, Enanthate). Dit maakt het heel gemakkelijk om stabiele bloedspiegels van testosteron onder controle te houden, maar een nadeel is dat je vaker moet injecteren vanwege de kortere halfwaardetijd.

Testosteronpropionaat wordt heel vaak gebruikt voor de wedstrijd, omdat het beheersen van de testosteronniveaus in deze periode zeer nuttig kan zijn. Dit vereist natuurlijk meer toediening van injecties. Pre-wedstrijd kan dit problematisch zijn omdat Prop de neiging heeft om enorme ontstekingen op de injectieplaatsen te veroorzaken; vooral als je wat dikker bent dan je voor de wedstrijd zou moeten zijn.

Tenzij je echt van injecteren houdt, zou ik Prop niet aanraden buiten het seizoen, op een cruise of als TRT. Door de hoge injectiefrequentie zie ik het nut er gewoon niet van in. Het zal nog steeds aromatiseren, het doet precies hetzelfde als alle andere testosteron; sommige anekdotische bewijzen suggereren echter een droger uiterlijk, dus pre-wedstrijd is het beste. Waarom? Niet helemaal zeker, maar hoogstwaarschijnlijk door minder oestrogeenconversie.

Testosteron propionaat cyclus voor beginners:

Weken 1 – 10: 300 mg per week (100 mg op maandag, woensdag, vrijdag)

Gemiddelde testosteron propionaat cyclus:

Weken 1 – 6: 300 mg per week (100 mg op maandag, woensdag, vrijdag)

Weken 7 – 12: 400 mg per week (100 mg op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag)

Testosteron Cypionate cyclus

Testosteron Cypionate is een veel langere keten in vergelijking met propionaat, met als resultaat een veel langere halfwaardetijd. Testosteroncypionaat heeft zelfs zo'n lange halfwaardetijd dat het vaak deel uitmaakt van het TRT-plan (Testosteron Replace Therapy) voor mannen die lijden aan hypogonadisme. Cypionate neigt ook onschadelijker te zijn met betrekking tot pijn en zwelling in vergelijking met Propionate en Enanthate.

Testosteron Cypionate wordt het vaakst gebruikt in de omgeving buiten het seizoen, puur vanwege het feit dat de meeste verbindingen buiten het seizoen lange esters zijn. Voor onderhoudsgemak vereenvoudigt het gebruik van een langere testosteron-ester alles nog veel meer.

Testosteron Cypionate cyclus voor beginners:

Weken 1 – 12: 250 mg per week (125 mg op maandag en donderdag)

Intermediaire testosteron cypionaat cyclus:

Weken 1 – 6: 250 mg per week (125 mg op maandag en donderdag)

Weken 7 – 12: 400 mg per week (200 mg op maandag en donderdag)

Testosteron ENANTAAT cyclus

Zeer vergelijkbaar met Testosteron Cypionate, heeft Testosteron Enanthate een langere halfwaardetijd. Een van de meest gebruikte testosteronsoorten in de meeste atletencycli, het is veilig om te zeggen dat Enanthate een uitstekend androgeen is voor spiergroei als basis voor cycli.

Testosteron Enanthate cyclus voor beginners:

Weken 1 – 12: 250 mg per week (125 mg op maandag en donderdag)

Intermediaire Testosteron Enanthate cyclus:

Weken 1 – 6: 250 mg per week (125 mg op maandag en donderdag)

Weken 7 – 12: 400 mg per week (200 mg op maandag en donderdag)

Sustanon cyclus

In tegenstelling tot de bovengenoemde verbindingen, is Sustanon eigenlijk een mengsel van 4 verschillende testosteron in één. Oorspronkelijk ontworpen om het perfecte TRT-medicijn te zijn, aangezien de 4 testosteron allemaal verschillende esters hebben. Dit zorgt voor een geleidelijke en langzame afgifte van testosteron gedurende een bepaalde periode. Sustanon bestaat uit het volgende:

 • Propionaat (30 mg)
 • Fenylpropionaat (60mg)
 • Isocaproaat (60 mg)
 • Decanoaat (100 mg)

Sustanon cyclus voor beginners:

Weken 1 – 12: 250 mg per week (125 mg op maandag en donderdag)

Tussenliggende Sustanon cyclus:

Weken 1 – 6: 250 mg per week (125 mg op maandag en donderdag)

Weken 7 – 12: 400 mg per week (200 mg op maandag en donderdag)

PCT voor testosteron

Wanneer u een exogeen hormoon gebruikt, inclusief steroïden, zal uw lichaam zijn eigen productie van dat bepaalde hormoon verlagen via een negatieve feedbacklus. Dit is onvermijdelijk met steroïden.

U zult dus lage testosteronspiegels ervaren na elke testosteroncyclus en u zult lagere niveaus van LH (luteïniserend hormoon) en FSH (follikelstimulerend hormoon) zien. Deze twee zijn de hormonen die essentieel zijn voor de productie van testosteron in het lichaam.

Om zowel het natuurlijke testosteron te verhogen als de oestrogene kanten van een testosteroncyclus te beheersen, moet u de volgende verbindingen in uw PCT opnemen:

 • Een SERM (Selective Oestrogeen Receptor Modulator) van een soort
 • HCG (humaan choriongonadotrofine)