Nieuwe producten
Nieuwe producten
Alle nieuwe producten
Specials
Specials
  • Tirzepatide (Ozempic)
   • -€ 10,00
   Tirzepatide (Ozempic)
   Een effectief middel om lichaamsvet te verminderen De opvolger van de moeilijk bereikbare Ozempic Het vermindert de eetlust Het vertraagt ​​het...
   € 140,00 Normale prijs -€ 10,00 € 150,00 Prijs
   T7 Zion Labs 60 capsules
   • -€ 10,00
   T7 Zion Labs 60 capsules
   T7 Zion Labs kopen online Vetverbrander, pre-workout booster en ECA-stack in één Biedt maximale vermindering van lichaamsvet Verhoogt het...
   € 40,00 Normale prijs -€ 10,00 € 50,00 Prijs
All Special products
Hoe Clomid te gebruiken bij bodybuilding?

Hoe Clomid te gebruiken bij bodybuilding?

Wat is Clomid?

Clomid is een merknaam voor het generieke chemische clomifeensubstraat. Het werd gebouwd om vrouwelijke vruchtbaarheidsproblemen aan te pakken. Het wordt voor dat doel door de FDA gereguleerd als een legitiem medicijn.

Het punt is dat dit middel ook niet is gereguleerd voor gebruik bij mannen, en zeker niet voor gebruik door mannelijke bodybuilders om de testosteronniveaus te herstellen. Maar dat gezegd hebbende, dat doet het zeker.

Wanneer u SARM's gebruikt, omdat het testosteron nabootst, begint uw lichaam zijn eigen productie af te sluiten. Terwijl het dit doet, neemt het oestrogeen toe, waardoor meer testosteron wordt omgezet in oestrogeen, waardoor een vicieuze spiraal ontstaat.

Clomid is een SERM, een selectieve oestrogeenreceptormodulator. Het werkt door de interactie tussen oestrogeenreceptoren en de hypofyse, waar oestrogeen wordt gemaakt, te stoppen.

Waarom is Clomid zo'n effectief PCT-supplement?

De manier waarop het werkt, maakt Clomid tot een zeer effectief PCT-supplement. Het onderdrukt de oestrogeenproductie en stimuleert de productie van testosteron, waardoor uw lichaam terugkeert naar zijn natuurlijke niveaus.

Het is een veel effectiever PCT-supplement dan Nolvadex, dat op dezelfde manier werkt, maar veel milder is in zijn werkingsmechanisme.

U hoeft dus niet altijd Clomid te gebruiken en ik zou het niet aanraden, tenzij u een significante testosterondaling krijgt. Allemaal, als u het gebruikt aan het begin van de postcyclustherapie en vervolgens de dosis verlaagt of overschakelt op de mildere Nolvadex.

Wanneer moet u Clomid PCT gebruiken?

Dus Clomid is een krachtig PCT-supplement, en je zou het alleen echt moeten gebruiken als het echt nodig is.

Als je nog nooit SARM's hebt gedaan, raad ik je aan om je testosteronniveaus te laten testen voordat je aan je eerste cyclus begint, en dan nog een test te doen wanneer je deze beëindigt.

Als ik dat doe, weet je hoe ver je testosteronniveau zakt. Het is duidelijk dat u moet weten welke dosis u gebruikt en welke SARM's u ook stapelt, zodat u dit allemaal opneemt en weet wat u de volgende keer kunt verwachten.

Gebruik Clomid alleen wanneer u het nodig heeft. Voor de meeste mensen betekent dat aan het einde van uw SARM-cyclus, maar het kan voor het einde van een cyclus zijn, bij een lage dosis, of u kunt de cyclus vroegtijdig beëindigen omdat u voelt dat de symptomen van testosteron afnemen.

Ik denk dat het belangrijk voor me is om hier te zeggen dat je de symptomen van lage testosteronniveaus moet begrijpen, en dat je ze meestal zult voelen. Hier zijn de algemene dingen die u kunnen overkomen, zodat u goed op de hoogte bent als ze beginnen te gebeuren:

 • Verlaag het aantal zaadcellen en het libido
 • Erectiestoornissen
 • Krimpende testikels
 • Stemmingswisselingen en depressies
 • Lagere niveaus van fysieke en mentale energie
 • Groei van overtollig weefsel

Nu is dat laatste waar je je het meest bewust van moet zijn. Het staat bekend als Gyno, of "mannenborsten", en hoewel er grapjes over worden gemaakt, is het eigenlijk heel serieus.

Ik zeg je, de jongens die SARM's in de sportschool gebruiken, zullen hier grappen over maken, maar als het begint te gebeuren, heb je echt een probleem.

Wat hier gebeurt, is dat het oestrogeen tot zo'n niveau stijgt, het testosteron overweldigt, je borstweefsel begint te reageren alsof je een vrouw bent. Het begint te groeien en je ontwikkelt borsten. Het begint als kleine stukjes weefsel die zich ontwikkelen en blijft maar groeien, tenzij je die oestrogeenproductie stopt.

Je moet begrijpen dat het permanent is. De enige manier om het te verwijderen is door middel van een operatie, en dat is duur en gevaarlijk.

Hoe Clomid als PCT-supplement te gebruiken?

Ik zal hier eerlijk zijn, in mijn ervaring was het verdomd duidelijk wanneer ik een PCT-supplement moest gebruiken.

De onderdrukking van je testosteronproductie is binnen enkele dagen merkbaar. Je voelt je gewoon blauw, lusteloos, gebrek aan energie, alles wat je ervan weerhoudt om te trainen en je spieren op te bouwen zoals je wilt. Bovendien heb je geen zin in seks en heb je de hele dag zin om in bed te liggen.

Dat is het punt waarop u moet overwegen om een PCT-supplement te gebruiken, of het nu Nolvadex of Clomid is. Dus wat betreft het innemen van Clomid pct, het is meestal in vloeistof- of tabletformaat, en u neemt het gewoon dagelijks tot het doseringsniveau dat u nodig heeft. Het probleem met de vloeistof is dat het iets moeilijker te doseren is, maar het is meestal goedkoper dan de capsules, dus hier is een afweging.

Wat je ook kiest, het is gewoon een kwestie van ze elke dag in te nemen, zoals ik zo meteen in de doseringsgids heb uitgelegd.

Hebben alle SARM's een PCT nodig?

Veel jongens denken dat je gewoon SARM's doet en daarna een PCT-supplement. Het maakt niet uit welke SARM's u gebruikt, u beoordeelt het niveau van het PCT-supplement dat u nodig heeft aan de hand van de testosterondaling die u ervaart.

Echte SARM's zijn selectieve androgeenreceptormodulatoren. Ze moduleren de activiteit van de androgeenreceptoren, bootsen testosteron na en verhogen de activiteit. Dat geeft je meer energie, en meer spiergroei.

Maar het nadeel is dat je minder van je eigen testosteron aanmaakt omdat je lichaam denkt dat het te veel aanmaakt.

Maar niet alle SARM's werken op die manier, en dit is een cruciaal punt om te begrijpen.

MK-677, SR-9009 en GW-501516 zijn geen echte SARM's omdat ze niet androgeen zijn in hun werkingsmechanisme in het lichaam.

Dus je zou ze alle drie in elke dosis kunnen stapelen, en ze zouden je testosteron niet uitputten. Ze kunnen andere bijwerkingen hebben, maar ze zullen uw testosteronniveaus niet verlagen en uw oestrogeenniveaus verhogen.

Bovenop die drie SARM's moeten we het hebben over Ostarine.

Nu is Ostarine androgeen. Maar het is zo mild dat tenzij je ongeveer 70 mg of meer neemt, waar de meeste mensen niet in de buurt komen, je het probleem niet krijgt dat je lichaam begint te werken om zijn testosteronniveau te verlagen.

Moet u Clomid On Cycle gebruiken met SARM's?

Er is altijd discussie over de vraag of u PCT-supplementen moet gebruiken in het midden van een cyclus van SARM's.

Ik weet dat sommige jongens ze tegelijkertijd runnen. Maar voor mij is het problematisch en dat doe ik zelden.

Ik gebruik Clomid of Nolvadex tijdens de cyclus, het is tegen het einde van een cyclus wanneer het heel goed met me gaat, ik voel de testosterondaling, dus ik compenseerde dat de afgelopen week of zo. Ik zou Nolvadex of Clomid niet door een volledige SARMs-cyclus laten lopen, het zijn slechts twee tegenstrijdigheden in het lichaam en kunnen onbekende bijwerkingen hebben.

Je zou het de hele tijd kunnen laten draaien met een cyclus van Ostarine, maar dat zou echt niet nodig zijn. Evenzo gebruiken sommige mensen die steroïden gebruiken Clomid of Nolvadex, of Ostarine, allemaal. Maar dat is gewoon gek, en die jongens lijken dood te willen voordat ze 40 worden.

De enige keer dat ik zou pleiten voor het gebruik van Clomid tijdens de cyclus is tegen het einde van de cyclus als je dicht bij je doelen bent en je T-niveaus begint te dalen.

Als u meer dan een week verwijderd bent van het einde van uw cyclus, zou ik u aanraden om de SARMs-cyclus vroegtijdig te stoppen en in plaats daarvan over te gaan op volledige PCT. Dat is een veilige manier om het te doen, en je moet eerst aan je lichaam en gezondheid denken.

Clomid - Dosering

Met je praten over de dosering van Clomid is moeilijk, want zoals je nu weet, is het niet ontworpen voor mannen om hun testosteronniveaus te herstellen.

Als vrouwen het gebruiken, gebruiken ze doseringen van 100 mg of hoger, soms tot 250 mg per dag. Maar dat is voor kortdurend gebruik, soms maar een paar dagen per maand.

Voor jongens lijkt 50 mg het plafond te zijn op basis van anekdotische bodybuilding-chat. Dat is een goede startdosis die erg sterk is en die zeker snel zal beginnen om te keren. Doe het echter niet langer dan een week, tenzij je echt dat oestrogeen nodig hebt. Begin zo snel mogelijk af te bouwen.

Over het algemeen zou ik pleiten voor 50 mg voor de eerste week, daarna ongeveer 25 mg een paar weken, en dan verlagen tot 10 mg om daarna nog drie of vier weken te stoppen.

Een alternatief is om 50 mg Clomid te gebruiken om je testosteronniveau echt weer omhoog te schoppen, en dan over te schakelen naar ongeveer 30 mg van de veel mildere Nolvadex voor de rest van je PCT-duur.

Wat betreft uw SARM-cyclus en PCT, zou ik u altijd aanraden om ten minste zes weken PCT te doen, zelfs als u voelt dat uw testosteronniveaus zich herstellen. Houd de dosering laag, maar help je lichaam weer in een normaal ritme te komen. Maar pleit zelfs voor minimaal acht weken.

Clomid vs Nolvadex

Clomid is beslist krachtiger dan Nolvadex. Het is veel agressiever in het onderdrukken van de oestrogeenproductie en het verhogen van de FSH- en LH-productieniveaus. Maar dat brengt wel meer bijwerkingen met zich mee, waar ik het zo over zal hebben.

Zoals ik al zei, gebruik Clomid spaarzaam en voor de kortst mogelijke tijd. Een week, misschien twee weken is ideaal, en bouw dan helemaal af of schakel over op Nolvadex.

Meestal, tenzij u SARM's agressief stapelt of hoge doses androgene SARM's gebruikt, zou Nolvadex uw eerste keuze voor PCT moeten zijn, maar ik zou altijd willen voorstellen dat u beide bij de hand hebt voor het geval dat.

Clomid-bijwerkingen en waarschuwingen
Clomid heeft meer significante bijwerkingen binnen hetzelfde doseringsbereik van Nolvadex.

De 50 mg Nolvadex heeft helemaal niet veel bijwerkingen, behalve een beetje misselijkheid en diarree