Nieuwe producten
Nieuwe producten
Alle nieuwe producten
Specials
Specials
  • Tirzepatide (Ozempic)
   • -€ 10,00
   Tirzepatide (Ozempic)
   Een effectief middel om lichaamsvet te verminderen De opvolger van de moeilijk bereikbare Ozempic Het vermindert de eetlust Het vertraagt ​​het...
   € 140,00 Normale prijs -€ 10,00 € 150,00 Prijs
   T7 Zion Labs 60 capsules
   • -€ 10,00
   T7 Zion Labs 60 capsules
   T7 Zion Labs kopen online Vetverbrander, pre-workout booster en ECA-stack in één Biedt maximale vermindering van lichaamsvet Verhoogt het...
   € 40,00 Normale prijs -€ 10,00 € 50,00 Prijs
All Special products
Welke soorten testosteron zijn er?

Welke soorten testosteron zijn er?

Wat is testosteron?

Testosteron is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon en is duidelijk verantwoordelijk voor alle typische biologische kenmerken zoals de ontwikkeling van de penis en testikels, lichaams- en gezichtshaar, zin in seks en de productie van sperma. Testosteron is in verband gebracht met een toename van spiermassa, botdichtheid en zelfs afname van vetmassa; daarom gebruiken verschillende atleten (vooral kracht en lichaamsbouw) exogeen testosteron in de hoop een voorsprong te krijgen in de competitie.

Welke soorten testosteron zijn er?

Zoals gezegd heeft testosteron een specifieke chemische formule, maar als het om exogeen testosteron gaat, zijn er verschillende soorten beschikbaar. Deze hebben allemaal bijna maar één ding anders: de ketenlengte van de koolstofatomen. In wezen is er geen chemisch verschil tussen hen, en ze zullen allemaal vergelijkbare resultaten opleveren - met subtiele verschillen tussen hen.

Testosteron propionaat

Testosteronpropionaat is het testosteron met de kortste koolstofketen en vanwege deze korte keten wordt het vrij gemakkelijk afgebroken zodra het aan het lichaam is toegediend. Het heeft een halfwaardetijd van ongeveer 4,5 dagen, hierdoor neemt de benodigde injectiefrequentie enorm toe. Dit verhoogt natuurlijk het risico op een infectie na injectie; het geeft de gebruiker echter wel de mogelijkheid om stabiele bloedspiegels nauwkeuriger te controleren. Een ander voordeel van een verbinding met een korte keten is dat hoewel het "snel in" is, het ook "snel uit" is, dus als u ernstige bijwerkingen zou krijgen, zouden ze na slechts een paar dagen kalmeren.

Wordt meestal gedoseerd bij 100 mg/ml of soms 150 mg/ml. Dit wordt niet vaak gebruikt door krachtsporters, maar zeker meer door lichaamssporters. De reden hiervoor is het idee dat een kortere ester (koolstofketen) minder water bevat vanwege minder aromatisering (daad van testosteron wordt omgezet in oestrogeen), maar de meeste gebruikers zullen waarschijnlijk toch een aromatiseringsremmer gebruiken.

 • Voors: Dichter dan andere esters, gemakkelijker om de bloedspiegels onder controle te houden, kan mogelijk minder water vasthouden.
 • Nadelen: pijnlijk om te injecteren, hoge injectiefrequentie, kan duurder zijn.
 • Beste gebruik: Hoewel het prima te gebruiken is buiten het seizoen, wordt het vaker gebruikt in de laatste weken voor een Bodybuilding-show.

Testosteron ENANTAAT

Testosteron Enanthate zit gelukkig in het midden met de gemiddelde koolstofketenlengte. Dit maakt het een redelijk goede keuze voor gebruikers, aangezien je nog steeds de mogelijkheid hebt om de bloedspiegels relatief goed onder controle te houden, zoals Prop, maar aangezien de halfwaardetijd ongeveer 7 - 9 dagen is, is de injectiefrequentie lager, slechts om de 5 dagen. Gewoonlijk gedoseerd bij 250 mg/ml is het een veel voorkomende keuze onder kracht- en lichaamsbouwatleten.

Omdat het niet zo dicht is als Test Prop, kan de dosis die nodig is om dezelfde bloedspiegels te bereiken als Prop hoger zijn, en het komt echt neer op een persoonlijke beslissing.

 • Voors: Minder frequente injecties, direct beschikbaar.
 • Nadelen: Niet zo dicht als Testosteron Prop, sommigen vinden het pijnlijk.
 • Beste gebruik: vaak gebruikt door atleten.

Testosteron cypionaat

Testosteroncypionaat is algemeen bekend als een verbinding met een langere keten, met een veel langzamere afgiftesnelheid en een halfwaardetijd van 8 dagen. Vanwege deze langzamere afgiftesnelheid neemt de injectiefrequentie dramatisch af, sommigen dienen Cyp slechts eens in de twee weken toe. Dit geeft u helaas niet de mogelijkheid om de bloedspiegels effectief onder controle te houden, en de meesten kiezen nog steeds voor een frequenter (tweemaal per week) injectieschema.

Cypionate heeft ook de reputatie het minst pijnlijk te zijn om te injecteren, omdat het de minst dichte van de bovengenoemde esters is. Dit vereist opnieuw "meer olie" om dezelfde bloedwaarden te bereiken als zij.

 • Positieve punten: veel minder frequente injecties, direct beschikbaar, waarvan wordt beweerd dat ze het minst pijnlijk zijn om te injecteren.
 • Minpunten: Kan mogelijk meer water bevatten.
 • Beste gebruik: vaak gebruikt door atleten en als testosteronvervangingstherapie.

Suspensie van testosteron

Testosteronsuspensie wordt bijna uitsluitend aangetroffen op de steroïdenmarkt en wordt waarschijnlijk niet toegediend door een arts of gezondheidsdeskundige. De belangrijkste reden hiervoor is dat omdat deze verbinding op waterbasis is, de afgifteperiode in het bloed letterlijk slechts een paar uur is. Aangezien suspensie een niet-veresterd testosteronderivaat is, kan het in water worden getransporteerd. Exogene hormonen op waterbasis worden gemakkelijker afgebroken en kunnen sneller worden gebruikt dan op oliebasis.

Vaak gedoseerd op 100 mg/ml, is een dosering van 50 – 100 mg per dag gedurende de laatste 10 dagen voor een bodybuildingwedstrijd of een wedstrijd op basis van kracht vrij gebruikelijk. Voor bodybuilders kan dit helpen om droger te worden en mogelijk ook te helpen bij de opbouwfase. Krachtsporters gebruiken het voor agressie en kracht pre-contest. Helaas heeft Suspensie het risico zeer besmettelijk te zijn, omdat bacteriën in het water kunnen overleven. Op water gebaseerde verbindingen staan er ook algemeen om bekend dat ze extreem pijnlijk zijn om te injecteren.

 • Voors: geweldig voor controle van het bloedniveau
 • Nadelen: Extreem pijnlijk, infecties komen vaak voor
 • Beste gebruik: pre-wedstrijd

Testosteron Sustanon

Alle eerder genoemde verbindingen bestonden uit één testosteron, één ketenlengte. Testosteron Sustanon is eigenlijk een mix van verschillende soorten testosteron. Het is ontworpen om te worden gebruikt als hormoonvervangende therapie en om de verschillende testosteron in verschillende snelheden in het bloed te laten vrijkomen vanwege hun verschillen in ketenlengte.

Sustanon wordt gedoseerd op 100 mg / ml of 250 mg / ml, bestaande uit testosteronpropionaat, testosteronfenylpropionaat (iets langere versie van testpropionaat), testosteron isocaproaat en testosteron-decanoaat. Vooral onder krachtsporters is dit een veel gebruikte drug. Toediening zou technisch gezien slechts om de 4 weken kunnen plaatsvinden dankzij de Decanoate - degenen die deze verbinding echter als een PED gebruiken, zouden het waarschijnlijk elke week toedienen, minstens één keer per week.

 • Voors: Stel het in en vergeet het.
 • Nadelen: Moeilijk om de bloedspiegels onder controle te houden, sommigen beweren dat fenylpropionaat buitengewoon pijnlijk is om te injecteren.
 • Beste gebruik: Meestal buiten het seizoen omdat de testosteron met een langere keten water kan vasthouden

Testosteron Decanoaat

Decanoate is de testosteron met de langste keten die beschikbaar is. Dit wordt bijna nooit gebruikt als PED, deels omdat het vrij schaars is, maar ook omdat atleten de bloedspiegels stabiel willen houden, en het gebruik van iets met een halfwaardetijd van 20 dagen maakt dit buitengewoon moeilijk.

 • Voors: Laagste frequentie van injecties.
 • Nadelen: moeilijk te controleren bloedspiegels, moeilijk te vinden.
 • Beste gebruik: als hormonale vervangingstherapie.

Welk testosteron is het beste?

De vraag welk testosteron het beste is, is een soort heilige vraag. Ze hebben allemaal hun nadelen en hun voordelen. U koos de verbindingen op basis van uw doelen en natuurlijk uw eigen reactie op de verbinding. Sommige mensen kunnen propionaat niet uitstaan, terwijl anderen er dol op zijn. Sommigen hebben allergische reacties op bepaalde esters. Het is het beste om rond te spelen en erachter te komen welke het beste voor u is.

Voor snijden is het gebruikelijk om voor een kortere Ester te gaan, zoals Prop. Voor het laagseizoen zijn Cypionate, Enanthate of zelfs Sustanon geweldige opties. Zorg ervoor dat u redelijke doseringen gebruikt en uw oestrogeen onder controle houdt.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat u niet met twee nieuwe verbindingen tegelijk moet beginnen, aangezien een negatieve reactie niet aan één de schuld kan worden gegeven, want hoe zou u weten welke de reactie veroorzaakte?